Meniu Închide

Fațade ventilate HPL

Fațade ventilate HPL

Placile HPL sunt panouri decorative compacte fabricate prin presarea de foi stratificate de hartie kraft impregnata cu rasina fenolica, la o temperatura ridicata (aprox. 150 °C) si o presiune de 7-9 MPa. Se obtine astfel un material omogen, neporos, cu una sau doua fete decorative, foarte rezistent la impact, la abraziuni si umiditate – o foarte buna alternativa la alte materiale de constructii.

Placile HPL sunt produse in conformitate cu standardul european EN 438.

Dezvoltate pentru o gama larga de aplicatii atat de interior cat si de exterior, placile HPL se pot produce intr-o multitudine de culori, cu texturi si finisaje variate, de la decoruri de lemn sau piatra si culori metalice, pana la diverse imagini personalizate, reusind sa acopere o gama extinsa de cerinte in domeniile: constructii, arhitectura, amenajari interioare si industria mobilei.

Placi HPL de interior – ideale pentru zonele cu trafic intens si cu exigente stricte legate de igiena, unde sunt necesare materiale rezistente la impact, la umiditate, mucegai si abraziuni.

Placi HPL de exterior – imbina rezistenta la factorii externi cu protectia UV; sunt potrivite pentru a fi utilizate in constructii, fiind practic un produs alternativa la placarile cu aluminiu compozit.